Algemene voorwaarden
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan met Call-League. Call-League is gevestigd in Drunen en geregistreerd onder nummer 70993173 van de Kamer van Koophandel te Den Bosch. In deze voorwaarden staan alle afspraken die een succesvolle samenwerking met jou als klant waarborgen.
Artikel 1. Definities
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
* Opdrachtnemer: Opdrachtnemer of een door ons ingehuurde partij die namens Call-League diensten uitvoert;
* Opdrachtgever; de natuurlijk persoon of rechtspersoon die aan Opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden;
* Werkzaamheden; alle werkzaamheden waartoe opdracht is gegeven, of die door Opdrachtnemer uit andere hoofde worden verricht;
* Bescheiden; alle door de Opdrachtgever aan Opdrachtnemer ter beschikking gestelde zaken, waaronder stukken of gegevensdragers, alsmede alle in het kader van de uitvoering van de opdracht door Opdrachtnemer vervaardigde zaken;
* Overeenkomst: elke afspraak tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer tot het verrichten van werkzaamheden door Opdrachtnemer ten behoeve van Opdrachtgever, conform het bepaalde in de opdrachtbevestiging.
Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden
1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen jou als Opdrachtgever en Opdrachtnemer. Afwijkingen van deze voorwaarden kunnen alleen schriftelijk worden overeengekomen en gelden alleen voor de overeenkomst waarbij zij zijn gemaakt. Toepasselijkheid van eventuele inkoop- en andere voorwaarden van Opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
2. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten met Opdrachtnemer, voor de uitvoering waarvan derden worden betrokken.
3. Indien één of meer van de bepalingen van deze voorwaarden of enige andere overeenkomst met Opdrachtnemer in strijd mocht(en) zijn met enig toepasselijk rechtsvoorschrift, dan laat dit de toepasselijkheid van de overige bepalingen van deze voorwaarden onverlet.
Artikel 3. Offertes en aanbiedingen
1. Alle aanbiedingen van Opdrachtnemer zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd.
2. Offertes van Opdrachtnemer zijn gebaseerd op de informatie die door jou als Opdrachtgever is verstrekt. Als Opdrachtgever sta jij ervoor in, dat je Opdrachtnemer naar beste weten daarbij alle informatie voor de opzet en de uitvoering van de opdracht hebt verstrekt.
Artikel 4. Aanvang en duur van de overeenkomst
1. De overeenkomst komt eerst tot stand en vangt aan op het moment dat de Opdrachtgever blijkt geeft akkoord te zijn met de werkzaamheden zoals beschreven in de opdrachtbevestiging. De opdracht dient schrijftelijk te worden bevestigd.
2. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd ténzij uit de aard of strekking van de verleende opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan.
3. Indien een opdracht voor bepaalde tijd is aangegaan en de werkzaamheden niet op ingeplande afspraken gebaseerd zijn, is Opdrachtgever bij het aangaan van de overeenkomst het gehele bedrag verschuldigd dat op de opdrachtbevestiging is vermeld, ook indien Opdrachtnemer dit bedrag in delen factureert.
4. Opdrachten voor bepaalde tijd zijn niet tussentijds opgezegbaar.
5. Opdrachtgever stemt er uitdrukkelijk mee in dat Opdrachtnemer middels elektronische weg communiceert.
Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst
1. Opdrachtnemer neemt met de overeenkomst een inspanningsverbintenis op zich en geeft derhalve geen garantie omtrent het bereiken van het beoogde resultaat.
2. Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop de verleende opdracht wordt uitgevoerd indien deze werkwijze niet specifiek in de opdrachtbevestiging is beschreven. Opdrachtnemer zal zo mogelijk rekening houden met tijdig verstrekte en verantwoorde aanwijzingen van Opdrachtgever omtrent de uitvoering van de opdracht.
3. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft Opdrachtnemer het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden. De toepasselijkheid van art. 7:404 , art. 7:407 lid 2 en art. 7:409 BW wordt daarbij uitdrukkelijk uitgesloten.
4. Indien omstandigheden hiertoe aanleiding geven (bijv. ziekte) houdt Opdrachtnemer zich het recht voor de overeengekomen werkzaamheden door derden te laten verrichten.
5. De overeengekomen werkzaamheden worden naar eigen inzicht door Opdrachtnemer verricht. Opdrachtnemer heeft het recht om tijdstip en tijdsduur van de werkzaamheden naar eigen inzicht vast te stellen en in te delen
6. De Opdrachtgever draagt er zorg voor dat gegevens en materiaal waarvan Opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de Opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan Opdrachtnemer worden verstrekt.
7. Indien de noodzakelijke gegevens en bescheiden niet ter beschikking staan van Opdrachtnemer is zij gerechtigd haar prestatie op te schorten.
8. Indien voor zover Opdrachtgever zulks verzoekt worden de ter beschikking gestelde bescheiden, behoudens het bepaalde onder opschortingsrecht, aan deze geretourneerd en/of vernietigd.
9. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, doordat Opdrachtnemer is uitgegaan van door Opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor haar kenbaar behoorde te zijn.
10. Indien is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd kan Opdrachtnemer de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren opschorten totdat de Opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd.
Artikel 6. Diensten
1. De Opdrachtgever verleent aan Opdrachtnemer voor de duur van de overeenkomst een exclusieve bevoegdheid tot het realiseren van verkoopleads en/of het plannen van afspraken bij personen die interesse hebben in de diensten van Opdrachtgever.
2. Opdrachtnemer kan op verzoek ondersteunende verkoopinformatie leveren aan Opdrachtgever.
3. Opdrachtgever verleent aan Opdrachtnemer een volmacht tot het verrichten van alle handelingen die Opdrachtnemer noodzakelijk acht bij het realiseren van de verkoopleads.
4. Opdrachtnemer zal zich naar beste kunnen inspannen voor het bereiken van een optimale resultaat, maar verbindt zich niet tot het bereiken van enig concreet resultaat. Alle mededelingen van Opdrachtnemer over de mogelijke resultaten zijn indicatief. Opdrachtgever kan aan deze mededelingen geen rechten ontlenen.
Artikel 7. Prijzen
1. Alle prijzen zijn in euro’s en exclusief omzet belasting (BTW) en andere heffingen welke van overheidswege worden opgelegd tenzij anders overeengekomen.
2. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor éénmaal per jaar een inflatiecorrectie toe te passen.
3. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat voor een behoorlijke uitvoering het noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.
4. Indien partijen overeenkomen dat de overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan het tijdstip van voltooiing van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. Opdrachtnemer zal de Opdrachtgever zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen.
5. Indien de wijziging of aanvulling op de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties hebben, zal Opdrachtnemer de Opdrachtgever hierover tevoren inlichten.
6. Indien een vast honorarium is overeengekomen zal Opdrachtnemer daarbij aangeven in hoeverre de wijziging of aanvulling van de overeenkomst een wijziging van dit honorarium tot gevolg heeft.
Artikel 8. Geheimhouding
1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie waaronder werkwijze en dergelijke, dan wel rapportage en andere verstrekte stukken, die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is verteld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
2. Opdrachtnemer is tevens verplicht tot geheimhouding van de verkregen resultaten door verwerking van de door Opdrachtgever ter beschikking gestelde vertrouwelijke informatie. De verplichtingen van Opdrachtnemer gelden ook voor de door Opdrachtnemer ingeschakelde derden. Opdrachtnemer behoudt zich tevens het recht voor de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.
3. Opdrachtnemer is wel gerechtigd de na bewerking verkregen cijfermatige uitkomsten, mits geanonimiseerd, aan te wenden voor statistische, vergelijkende of marketing doeleinden.
4. Uitgezonderd het bepaalde in het vorige lid, is Opdrachtnemer niet gerechtigd de informatie die hem door Opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld aan te wenden tot een ander doel dan waarvoor zij werd verkregen.
Artikel 9. Intellectueel eigendom
1. Onverminderd het bepaalde in artikel 8 van deze voorwaarden behoudt Opdrachtnemer zich de rechten en bevoegdheden voor die haar toekomen op grond van de Auteurswet. Dit houdt in dat alle rechten met betrekking tot producten van de geest welke Opdrachtnemer gebruikt of heeft gebruikt in het kader van de uitvoering van de overeenkomst met Opdrachtgever, voor zover op die producten in juridische zin rechten kunnen bestaan of worden gevestigd van Opdrachtnemer zijn.
2. Het is Opdrachtgever uitdrukkelijk verboden die producten, waaronder begrepen computerprogramma’s,
systeemontwerpen, werkwijzen, adviezen, (model)contracten en andere geestesproducten al dan niet met inschakeling van derden te verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren.
3. Het is Opdrachtgever ook niet toegestaan die producten aan derden ter hand te stellen, anders dan ter inwinning van een deskundig oordeel omtrent de werkzaamheden van Opdrachtnemer.
4. Het is Opdrachtgever zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer niet toegestaan door Opdrachtnemer geproduceerde producten, dan niet met inschakeling van derden te verveelvoudigen, te openbaren, te exploiteren of ter kennis te brengen aan derden.
Artikel 10. Tussentijdse beëindiging van het contract
1. Alleen de overeenkomsten die gesloten worden voor onbepaalde tijd kunnen worden opgezegd. Opgezegging gaat volgens het geen beschreven in Artikel 11.
Artikel 11. Ontbinding van de overeenkomst
1. Indien de Opdrachtgever niet, niet tijdig of niet behoorlijk voldoet aan de verplichtingen, welke voor hem uit enige op grond van deze voorwaarden met de Opdrachtnemer gesloten overeenkomst voortvloeien, alsmede ingeval van schorsing van betalingen, van aanvraag of verlening van surséance van betaling, tot faillietverklaring of liquidatie van de zaken van de Opdrachtgever, of van diens overlijden, of indien opdrachtgeve door beslaglegging of anderszins de beschikking over zijn vermogen verliest, is de Opdrachtnemer gerechtigd de overeenkomst of gedeelten daarvan, die nog moeten worden uitgevoerd, zonder ingebrekestelling en zonder dat enige rechterlijke tussenkomst is vereist, te ontbinden en het door hem geleverde, voor zover nog niet betaald, terug te nemen, onverminderd zijn recht op vergoeding van eventueel verlies, winstderving en andere schade, die door een en ander mocht ontstaan.
2. In de gevallen, genoemd in lid 1, is iedere vordering, welke de Opdrachtnemer ten laste van de Opdrachtgever heeft, direct opeisbaar.
3. Onder de in lid 1 van dit artikel genoemde omstandigheden is ook de Opdrachtgever gerechtigd de overeenkomst te ontbinden. Ter zake van de schadevergoeding zal het in lid 4 van dit artikel genoemde bedrag verschuldigd zijn, tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk anders overeenkomen.
4. Indien de ontbinding, zoals vermeld in lid 3, door de Opdrachtnemer wordt goedgekeurd, is de Opdrachtgever ter zake van schadevergoeding aan de Opdrachtnemer een bedrag verschuldigd gelijk aan de tot dat moment gemaakte kosten, vermeerderd met 10% over het resterende bedrag van de bij de offerte gedane prijsopgave, tenzij partijen schriftelijk anders overeenkomen.
Artikel 12. Opzegging
** Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, geen uitvoering te geven aan een ondertekende overeenkomst, bijvoorbeeld indien zij gerede twijfel of informatie heeft dat Opdrachtgever niet aan zijn (financiële) verplichtingen zal (kunnen) voldoen. Indien Opdrachtnemer weigert zal zij Opdrachtgever binnen 7 (zeven) dagen na het ontstaan van de overeenkomst hiervan op de hoogte stellen.
** Opzegging van een overeenkomst geschiedt per aangetekende post of bevestigde e-mail en met inachtneming van een opzeggingstermijn van 2 (twee) maanden, tegen het einde van de overeengekomen of verlengde looptijd van de overeenkomst en het bepaalde onder honorarium eerste lid, van toepassing. Bij opzegging per e-mail dient de Opdrachtnemer deze te bevestigen.
Artikel 13. Honorarium
1. Voor aanbiedingen en overeenkomsten waarin een vast honorarium wordt aangeboden of is overeengekomen gelden de leden 2, 5 en 6 van dit artikel. Indien geen vast honorarium wordt overeengekomen, gelden de leden 3 t/m 6 van dit artikel.
2. Partijen kunnen bij het tot stand komen van de overeenkomst een vast honorarium overeenkomen. Het vaste honorarium is exclusief BTW.
3. Indien geen vast honorarium wordt overeengekomen, zal het honorarium worden vastgesteld op grond van werkelijk bestede uren. Het honorarium wordt berekend volgens de gebruikelijke uurtarieven van Opdrachtnemer, geldende voor de periode waarin de werkzaamheden worden verricht, tenzij een daarvan afwijkend uurtarief is overeengekomen. Het bijhouden van de tijdsbesteding is de verantwoordelijkheid van de Opdrachtnemer.
4. Eventuele kostenramingen alsmede de gebruikelijke uurtarieven zijn exclusief BTW.
5. Bij opdrachten met een looptijd van meer dan vier weken zullen de verschuldigde kosten periodiek in rekening worden gebracht.
6. Indien Opdrachtnemer met de Opdrachtgever een vast honorarium of uurtarief overeenkomt, is Opdrachtnemer niettemin gerechtigd tot verhoging van dit honorarium of tarief. Opdrachtnemer mag prijsstijgingen doorberekenen, indien Opdrachtnemer kan aantonen dat zich tussen het moment van aanbieding en levering significante prijswijzigingen hebben voorgedaan ten aanzien van bijv. lonen of uitbestedingen.
7. Indien Opdrachtnemer de verkoopinformatie aanlevert, wordt hiervoor een vergoeding in rekening gebracht.
Opdrachtgever is gehouden aan Opdrachtnemer een door Opdrachtnemer in redelijkheid vast te stellen voorschot te betalen, telkens wanneer Opdrachtnemer daar om vraagt en daar redelijkerwijze om kan vragen.
Artikel 14. Betaling
1. Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, in de valuta waarin is gefactureerd, door overschrijving van het verschuldigd bedrag naar het bankrekeningnummer van Opdrachtnemer en zonder enig recht op korting of schuldvergelijking. Bezwaren tegen de hoogte van de factuur schorten de betalingsverplichting niet op.
2. Na het verstrijken van de in het eerste lid genoemde termijn is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim en heeft Opdrachtnemer, zonder nadere sommatie of ingebrekestelling, het recht vanaf de vervaldag Opdrachtgever de wettelijke rente vermeerderd met 6% in rekening te brengen tot op de datum van algehele voldoening, een en ander onverminderd de verdere rechten welke Opdrachtnemer heeft.
3. In geval van liquidatie, faillissement, executoriaal beslag, ontbinding, feitelijke bedrijfsbeëindiging of surséance van betaling van de Opdrachtgever zijn de vorderingen van Opdrachtnemer onmiddellijk opeisbaar.
4. In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn Opdrachtgevers, voor zover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke Opdrachtgevers zijn verricht, hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van het factuurbedrag, ongeacht de tenaamstelling van de factuur.
5. Door de Opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds ter afdoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten, in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst open staan, ook al vermeldt de Opdrachtgever, dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.
6. De vorderingen van Opdrachtnemer op de Opdrachtgever zijn onmiddellijk opeisbaar in de volgende gevallen:
a. na het sluiten van de overeenkomst aan Opdrachtnemer ter kennis gekomen omstandigheden geven Opdrachtnemer goede grond te vrezen dat de Opdrachtgever niet aan zijn verplichtingen zal voldoen;
b. indien Opdrachtnemer de Opdrachtgever bij het sluiten van de overeenkomst gevraagd heeft zekerheid te stellen voor de nakoming en deze zekerheid uitblijft dan wel onvoldoende is.
Artikel 15. Opschorting
1. Het is Opdrachtnemer toegestaan de nakoming van al zijn verplichtingen op te schorten, waaronder begrepen de afgifte van bescheiden of ander zaken aan Opdrachtgever of derden, tot op het moment dat alle opeisbare vorderingen op Opdrachtgever volledig zijn voldaan.
2. Het bepaalde in het eerste lid is niet van toepassing met betrekking tot zaken of bescheiden van Opdrachtgever die nog geen bewerking door Opdrachtnemer hebben ondergaan.
Artikel 16. Incassokosten
1. Is de Opdrachtgever in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van Opdrachtgever. In ieder geval is de Opdrachtgever verschuldigd: - over de eerste € 3.000 15% - over het meerdere tot € 6.000 10% - over het meerdere tot € 15.000 8% - over het meerdere tot € 60.000 5% - over het meerdere 3%.
2. Indien Opdrachtnemer aantoont hogere kosten te hebben gemaakt, welke redelijkerwijs noodzakelijk waren, komen ook deze voor vergoeding in aanmerking.
Artikel 17. Aansprakelijkheid
1. Opdrachtnemer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de door opdrachtgever geleden schade, tenzij deze het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming of onrechtmatige daad van Opdrachtnemer. In dat geval is opdrachtnemer primair alleen aansprakelijk tot het factuurbedrag met een maximum van 2.000,00 euro. Indien deze aansprakelijkheid echter door de verzekering van opdrachtnemer wordt gedekt, dan is zij alleen aansprakelijk tot het bedrag van de door de verzekeraar gedane uitkering.
2. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade van welke aard ook ontstaan doordat Opdrachtnemer is uitgegaan van door of vanwege Opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor Opdrachtnemer kenbaar behoorde te zijn.
3. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor tekortkomingen in de werkzaamheden van door Opdrachtgever op advies van Opdrachtnemer ingeschakelde derden.
4. Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder mede begrepen stagnatie in de geregelde gang van zaken in de onderneming van Opdrachtgever, gederfde winst, gemiste besparingen en gevolgschade, op enigerlei wijze verband houdend met, dan wel veroorzaakt door de uitvoering van de werkzaamheden door Ppdrachtnemer.
5. Indien Opdrachtgever van mening is dat hij schade lijdt welke redelijkerwijs toe te rekenen is aan Opdrachtnemer, dient hij te allen tijde de volgende elementen te bewijzen: 1. wanprestatie (toerekenbare tekortkoming) van Opdrachtnemer; 2. oorzakelijk verband tussen feit en schade en 3. schade.
6. Opdrachtnemer heeft te allen tijde het recht, indien en voor zover mogelijk, de schade van Opdrachtgever ongedaan te maken.
7. Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer tegen en stelt Opdrachtnemer schadeloos voor alle aanspraken van derden welke direct of indirect, middellijk of onmiddellijk met de uitvoering van de overeenkomst samenhangen en alle daarmee verband houdende financiële gevolgen.
8. De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Opdrachtnemer of haar leidinggevende ondergeschikten.
9. Eventuele aanspraken van de Opdrachtgever in hier bedoelde zin dienen binnen zes maanden na beëindiging van het contract te zijn ingediend, bij gebreke waarvan de Opdrachtgever zijn rechten heeft verwerkt.
10. Opdrachtnemer is op generlei wijze schadeplichtig indien een reeds Ingeplande afspraak wordt geannuleerd.
11. Opdrachtnemer heeft te allen tijde het recht, indien en voor zover mogelijk, de schade van Opdrachtgever ongedaan te maken. Dit accepteert Opdrachtgever ook met de aanvaarding van deze voorwaarden.
Artikel 18. Overmacht
1. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop Opdrachtnemer geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Opdrachtnemer niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Ziekte van de Opdrachtnemer wordt daaronder begrepen.
2. Opdrachtnemer heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat Opdrachtnemer haar verbintenis had moeten nakomen.
3. Tijdens overmacht worden de verplichtingen van Opdrachtnemer opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door Opdrachtnemer niet mogelijk is langer duurt dan 2 maanden zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
4. Indien Opdrachtnemer bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij gerechtigd het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel afzonderlijk te factureren en is de Opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een het een afzonderlijk contract. Dit geldt echter niet als het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel geen zelfstandige waarde heeft.
Artikel 19. Privacy
1. Opdrachtnemer gaat uiterst zorgvuldig om met de geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Opdrachtnemer gebruikt deze gegevens alleen conform de door Opdrachtgever verstrekte toestemming. Opdrachtnemer verzameld, bewaard, gebruikt, of op enige andere vorm ter beschikking gestelde gegevens van haar klanten zoals afgesproken. De gegevens worden volgens de stand van deze tijd beveiligd opgeslagen. Opdrachtnemer verkoopt of verhuurt geen e-mailadressen of andere gegevens. Bij het verwerken van persoonsgegevens zal de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) worden gevolgd. Deze wet helpt de privacy van natuurlijke personen te beschermen.
Artikel 20. Geschillenbeslechting
1. De rechter in de woonplaats van Opdrachtnemer is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen. Niettemin heeft Opdrachtnemer het recht haar wederpartij te dagvaarden voor de volgens de wet bevoegde rechter.
Artikel 21. Toepasselijk recht
1. Op alle overeenkomsten tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is Nederlands recht van toepasing.
2. Alle geschillen die verband houden met overeenkomsten tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer, worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement Den Bosch.
Artikel 22. Wijziging en vindplaats van de voorwaarden
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het totstandkomen van de onderhavige opdracht.